Plaatnportret

Plaatnportret: The Six Teens – The Sweet

today18 februari 2024 16

Background
share close

Plaatnportret geschreven door: Raymond Veldmate. 

Ik bin fan và Leo và Krukkerts  wekkelijkse Plaat’n Portret. Ut zal nog niet metvall’n um zien nivo enigszins te benader’n. Det hoef ok nie, mà ik wulle de trouwe lèzers ok nie teleurstell’n.

Veur dit interim plaat’nportret, heb ik èköz’n veur ut nummer: ‘The Six Teens’ và de Britse (glam)rockband SWEET.  Um meerdere redenen. SWEET is een geweldige band en in mien oog’n zwoar onderschat. Tuulk wördt ‘Fox on the run’ mangs nog wè op de radio dreijt en in iets mindere mate ‘Blockbuster’ en ‘Love is like Oxygen’, mà doar blif ut vake wè bie, terwijl ze tig steengoeie nummers ‘maakt hebt.

In de Radio2 top 2000 và 2005, stunn’ SWEET met 8 nummers. In de laatste top2000 và 2023, met 0..!?!?! HUH!?  HOE DÀN!?

Gelukkig stunn’ ze 3 keer in de Luttenbergse Top 700 van 2022.  O.a. met dit nummer: ’The Six Teens.

Dit nummer zit muzikaal zo donders goed in mekare!

Alleent ut intro à..!  A’j een nummer zó begint, kan ut niet aans, of d’r mut iets geniaals achteran komm’n.

De meerstemmige vocalen, ut gitaarwark, veelal tweestemmig, kleine solootjes tussendeur en vèget nie ut superstrakke drumwark!   Niet alleen veur ut refrein een extra ‘fill in’,  mà ok veur en tijdens de couplett’n. Waanzinnig!
Plus twee tempowisseling’n verderop in ut nummer.

Ik vin ut geniaal, zoas meerdere nummers và hun.

Ut frappante is det Krukkert, (doar he’jm weer) tijdens het tell’n van de stemm’n van de Top700 2022 erachter kwam, det ut nummer niet the sixteens heet mà: ‘The Six Teens’. Dus niet 16,  mà de 6 tieners te weet’n: Julie en Johnny, Suzie en Davey en Bobby en Billy.

Ut geet oaver ut wel en wee van deze tieners in ut joar 1968. Ut joar det SWEET oppericht is.

En noe wie toch een bruggie ‘maakt heb noar ut stemm’n tell’n van de Top700 2022…:

De Top700 editie 2024 kump d’r weer an. De stembusse geet vannof 1 maart weer lös dus mensen, asjeblieft, klim in de pen, eh computer en dien een geweldige lieste in vol met muziekparels.

En noatuurlijk wil ik niemand beïnvloed’n, mà ik zol ut te gek vinn’n, as SWEET weer met minimaal 3 nummers in de Top700 và 2024 kump te stoan. En niet met 0 nummers zoas in de mega commerciële Top 2000 và 2023 van Radio 2. Pffff…

Ik vertrouw volledig op de goede muzieksmaak van de Sallanders die ik heel wat hoger inschat, dan de gemiddelde muzieksmaak van de Nederlanders.

Succes en plezier met ut stemm’n.  Saam de rest van team top 700 heb ik d’r donders velle zin an!

Mà noe eers The Six Teens:

Written by: Redactie Top700

Rate it

Previous post

Nieuws

Deze zomer is het weer zover

Deze zomer is het weer zover: de 4e editie van de Luttenbergse Top 700! En wel, van 16 tot en met 20 augustus.Vanaf vorig zomer (zoals op het Luttenbergsfeest en met de succesvolle muziek kwis) tot heden, hebben veel mensen ons regelmatig gevraagd wanneer er weer een nieuwe Top 700 komt. Dit jaar dus! Wij als team Top 700, zitten barstens vol ideeën om deze nieuwe editie nóg veelzijdiger, spraakmakender […]

today29 januari 2024 34 1

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


0%