Evenementen

Background

Eerder georganiseerde evenementen

Hieronder een overzicht van eerder georganiseerde evenementen. Bekijk ook onze Facebookpagina voor uitgebreidere verslagen en meer foto’s/video’s!

De kwis die deur iederéne wunn’n mut kunn’n wönn’n - Muziek kwis

6 augustus 2023

In het ‘tussenjaar’ 2023 heeft Team Top 700, hoe kan het ook anders, een muziek kwis georganiseerd. En niet zomaar een muziek kwis…Het is namelijk dé kwis, die deur iederéne wunn’n mut kunn’n wönn’n!! 
 
Het werd een gezellige, laagdrempelige kwis, met veel meerkeuze- en benaderingsvragen. Zo kon de kwis gewonnen worden door iedereen dus. De kwis bestond uit meerdere rondes, variërend van beeld- en geluidsfragmenten tot live-intro’s tot foto-vragen en meer… 

Stefan Klein Koerkamp & Wout Oosterwechel hebben de kwis gepresenteerd. Het werd een erg leuke, fanatieke, muzikale, maar vooral gezellige middag in Elckerlyc! 

Vóór het zingen de kerk in

9 oktober 2022

Pastoraatgroep Luttenberg heeft Team Top 700 gevraagd om een muzikale ochtend te verzorgen in de kerk in Luttenberg. Daar is volmondig ja op gezegd. Maar wat hield dit dan in? Een preek, de Communie? Nee, niets van dit alles. Het werd dus geen traditionele viering. Het draaide in dat uur om de muziek, de verhalen erachter en bijpassende overwegingen. Team top 700 heeft een selectie gemaakt van liedjes in diverse uiteenlopende muziekstijlen. Afwisselend heeft koor Palet nummers uit de top 700 gezongen, werden er nummers van CD gedraaid met bijbehorende video’s en zongen Raymond en Mariëlle een enkeling liedjes op gitaar. Zo ontstond een gevarieerd programma met mooie muziek en bijpassende verhalen. En dat alles in de prachtige sfeervolle ambiance van de kerk van Luttenberg. Na afloop werd er een kop koffie of thee geschonken met wat lekkers. Voor herhaling vatbaar!

DE Luttenbergse Top700 - Editie 3

12 t/m 16 augustus 2022

In 2022 heeft de 3e editie van de Luttenbergse Top700 plaatsgevonden. De eerste editie waarbij er tijdens de stemperiode lijstduwers zijn geïntroduceerd, mensen die één lied promoten in een video die zij absoluut niet kunnen missen in de Top700. Deze editie zag er in grote lijnen hetzelfde uit als de vorige edities, met natuurlijk de muzieklijst van 700 nummers – aftellend van 700 naar 1 – als rode draad. Uitgezonden live vanuit de studio in Elckerlyc, te volgen via een stream en Vechtdal FM. 

Ook hebben we enkele nieuwe rubrieken geïmplementeerd. Namelijk het onderdeel ‘Groeten Uit’, hier werd er live in de uitzending verbinding gemaakt met een Luttenberger die nog op vakantie was en daar de Top700 aan het volgen was. Een nieuw dagelijks terugkomend onderdeel was ook het nieuwsmomentje, waarbij wij regionaal/Luttenbergs nieuws doornamen. Geheel in eigen stijl, het ene uur in het plat voorgelezen. En voor degenen die het niet helemaal goed hebben kunnen volgen, het andere uur in het Algemeen Beschaafd Nederlands. Buiten de studio, op het terras was er deze editie ook wat nieuws: namelijk een heus springkussen waar de kinderen iedere dag lekker hun energie op kwijt konden terwijl de ouders aan hun tweede biertje begonnen. Ook het initiatief keien-voor-glijden was een mooie aanvulling op het terras. Kinderen konden van een kei een kunstwerk maken door erop te verven. De opbrengst hiervan is gedoneerd aan het zwembad van Luttenberg.

Net zoals voorgaande jaren heeft ook de basisschool jeugd weer hun bijdrage geleverd, door iedere dag een uurtje met een ervaren Luttenbergse DJ mee te presenteren. En deze editie konden natuurlijk live-optredens niet ontbreken. Dit jaar werd er elke dag rond 20:00 uur een kwartier live gespeeld die – met dank aan Groot Schaarsberg Audio Visueel – zowel op de stream als in Elckerlyc goed te horen was. Dit jaar hebben we mogen genieten van The Damned Few, Erik Nijmeijer en Höllenboer!

Wij als organisatie hebben zeer genoten van deze derde editie, samen met iedereen die geholpen heeft op welke manier dan ook. Op naar de volgende!

Oud & Nieuw met Samen Sterk Luttenberg

31 december 2020 & 1 januari 2021

2020 was een gek jaar en 2021 heeft daarmee ook een gekke start gehad. Maar ondanks en misschien wel vanwege de corona crisis is er genoeg om stil bij te staan, dankbaar voor te zijn of juist weer naar uit te kijken. Samen Sterk Luttenberg is daarom opnieuw in actie gekomen en heeft op oudejaarsdag én nieuwjaarsdag vanuit Elckerlyc een speciale uitzending gemaakt. Daarin is er terug geblikt op 2020, er is gekeken naar de huidige stand van zaken in Luttenberg én er is een blik geworpen op 2021. Mensen konden de groetjes doen die dan via de witte balk in het scherm in beeld zijn gebracht. Daarnaast konden mensen ook verzoekplaten indienen wat een groot succes was!

Op 31 december konden de kijkers een bericht insturen wat ze achter wilden laten in 2021 en dat werd dan symbolisch in de voorkorf gegooid. Ook kon er een lichtpuntje opgestoken worden. Op 1 januari konden de kijkers een wens insturen die dan hardop uitgesproken werd en middels het opsteken van een sterretje in beeld werd gebracht. 

Ook werd er elk uur een online interview gehouden met inwoners van Luttenberg, maar ook de burgermeester van Raalte. Er was elke twee uur een prijsvraag en gedurende de uitzending waren er twee razende reporters actief om middels een bakfiets live-beelden te maken van het mooie Luttenberg. Tot slot was er naast dat de uitzending via de website te volgen was, ook de uitzending te horen via de kerkradio! Zo hebben we ook de mensen die nog niet zo goed met internet overweg maar wel de kerkradio hebben twee mooie dagen bezorgd met oud & nieuw! Het waren twee geslaagde dagen met veel enthousiaste reacties. De uitzending is mede mogelijk gemaakt door Buro Hogeboom & Groote Schaarsberg Audio Visueel. 

De Luttenbergse Top 700 - Editie 2

5 t/m 9 augustus 2020

Het was 5 dagen lang genieten van een bonte verzameling mooie muziek. Maar ook van activiteiten georganiseerd door de organisatie van het Luttenbergs Feest, waar we samen mee werkten. Er werd bijvoorbeeld live verslag gedaan van ouderwetse activiteiten zoals krat stapelen en gatgraven. Verder was er een bingo en een quizavond. Zelf doen we elke dag ook een geinige kwis met élke dag kans op een ‘lekkele plijs’. Waarbij de rode draad deze dagen de 700 mooiste en beste nummers van Luttenberg waren! 

Beelden van het Luttenbergsfeest terrein, de mooiste videoclips, een live-optreden die rechtstreeks naar de woonkamers gestreamd werd en presentaties door de basisschooljeugd maakte het evenement compleet! Deze editie in samenwerking met Vechtdal FM & Vechtdal Leeft TV en Groote Schaarsberg Audio Visueel, gefaciliteerd door Elckerlyc. Ondanks de hitte en de coronacrisis kon op deze manier toch nog iedereen meegenieten met het Luttenbergsfeest en de Top700! Het was wederom weer fantastisch en op naar de volgende editie!

Corona-uitzending: Samen Sterk Luttenberg

9 mei 2020

Verbinding vinden met elkaar was moeilijk gedurende de coronacrisis, maar juist extra nodig. Zeker in Luttenberg, waar samenwerken en het dorpsgevoel in ons bloed zit.

Daarom maakte het team van de Luttenbergse Top700 op zaterdag 9 mei van 10:00 tot 22:00 uur een speciale uitzending vanuit Elckerlyc en ook in samenwerking met Salland 1. Ter verbinding, maar ook in de strijd tegen het ‘eenzaamheidsvirus’. 

Er werd gepraat met veel Luttenbergers, ondernemers en mensen uit het verenigingsleven. Ook werden er verzoekjes gedraaid van en voor Luttenbergers, waren er prijzen te winnen bij verschillende spelletjes én was er een haal/bezorg-service van de ‘razende reporters’ die op verzoek iets naar iemand konden brengen in het dorp. Bijvoorbeeld een vers gebakken cake of een bloemstuk voor iemand. Luttenberg stond 9 mei Samen Sterk, met elkaar!

Op 7 januari 2021 hebben we voor dit initiatief het Corona goudhaantje van de gemeente Raalte gewonnen!

De plaat en jouw verhaal

26 oktober 2019
 
Een Muziekfestijn in Elckerlyc! Een uur prachtige verhalen achter de platen die door iedereen ingezonden kon worden, een spetterende quiz in de stijl van ‘Ik hou van Holland’ en als afsluiter Verzoekplaten met Luttenbergse D.J.’s. Het was een hele mooie en gezellige avond in het mooie Elckerlyc! 

De Luttenbergse Top 700 - Editie 1

4 t/m 8 augustus 2018

700 jaar Luttenberg, hebben we in 2018 gevierd met 700 muzieknummers. Iedereen die iets met Luttenberg gemeen had kon zijn favoriete liedjes insturen en zo kwam de 1e Luttenbergse Top700 tot stand. De 700 muzieknummers zijn verspreid over 5 dagen uitgezonden in aanloop naar het Luttenbergs feest toe. Zo werd het dan ook een 5-daags muziekevenement. Uitgezonden vanuit Elckerlyc in Luttenberg en in samenwerking met Radio & TV van RTV Raalte & Airplay Radio (nu Salland1). Naast het draaien van muziek kwam er ook spontaan een live-optreden van Tricklebolt tot stand. Het was een zeer geslaagde eerste editie! 

0%