Nieuws

Samen Sterk Luttenberg wint Overijsselse Kern met Pit prijs

today25 januari 2022 51 1

Background
share close

In 2018 bestond Luttenberg 700 jaar. Er werden in dat jaar zeer veel evenementen georganiseerd waaronder een muzikale Top700. Hoewel de leden van het Top700 team zelf ook aan diverse andere activiteiten deelnamen en de voorbereidingstijd krap was werd er uiteindelijk toch een dijk van een 5 dagen durend evenement neergezet. En … het smaakte naar meer. Maar elk jaar een Top700 zou in onze ogen te veel van het goede worden. Het publiek zou er te snel op uit gekeken raken en het kost bovendien erg veel tijd als je het goed wilt doen.

In 2019 organiseerden wij daarom, als een soort van intermezzo naar 2020 toe, een alternatief, een avondvullende muziekkwis. We waren daarna al weer bezig met de voorbereidingen voor de 2de Top700 toen corona kwam. Tja, wat nu?

Erik Hogeboom, 1 van onze D.J.’s en technici, kwam toen op het idee om een evenement te organiseren dat ons Luttenbergers samen moest verbinden zodat in de moeilijke coronatijd mensen steun en troost van elkaar zouden ervaren. Het werd een gedenkwaardige uitzending met de gebroeders Blom die kwamen vertellen over het overlijden van hun vader Jos, met verhalen van zorgmedewerkers , middenstanders en mensen die zelf corona hadden gehad. De 1ste Samen Sterk Luttenberg was geboren, al had het niet veel gescheeld of de radio-uitzending was niet doorgegaan. Elckerlyc was al helemaal ingericht en de studio opgebouwd toen we ’s avonds om 23.00 uur een dag voor de uitzending nog steeds geen groen licht van de Gemeente hadden. Er was onduidelijkheid over hoe de regels omtrent een corona-proof ingericht Elckerlyc eruit zou moeten zien. Zelf waren wij hiervan wel overtuigd en dus zijn wij 9 mei ’s ochtends om 9.00 uur gestart met als 1 van de eerste gasten Burgemeester Dadema. Toen hij direct na zijn interview in Elckerlyc op zijn Facebookpagina schreef dat Samen Sterk Luttenberg perfect volgens de regels georganiseerd was viel pas bij ons de spanning weg.

In 2020 organiseerden wij onze 2de Top700, dit keer niet voorafgaand aan het door corona gewijzigde Luttenbergs Feest, maar tegelijkertijd. En ook dit werd een unieke  happening. Zo werd het gatgraven live via tv de huiskamers binnengebracht en waren er mensen die hierdoor voor het eerst in hun leven dit oeroude Luttenbergse spektakel hebben gezien. Ook hadden we als D.J. onze afscheid nemende huisarts Ger van der Vlies.

Rond Oud & Nieuw naar 2021 toe organiseerden wij onze 2de Samen Sterk Luttenberg uitzending. Op oudjaarsdag werd teruggekeken op een bewogen 2020. Hierbij werden nare herinneringen symbolisch in de vuurkorf verbrand. Er konden plaatjes worden aangevraagd, groeten worden gedaan en de Razende Reporters waren wederom van de partij om met de bakfiets bloemetjes of wat dan ook van de ene dorpsgenoot naar de andere te brengen om elkaar zo een hart onder de riem te steken. En op nieuwjaarsdag keken we vooral – hoopvol – vooruit.

Al deze uitzendingen kosten best veel geld m.n. vanwege het inhuren van professionele apparatuur en streamingsdiensten. Om de pot aan te vullen hebben wij ons daarom o.a. aangemeld bij de organisatie Kern met Pit. Zaterdag 22 januari was het dan zo ver; het Top700 team werd in Elckerlyc verwacht  omdat wij een cheque in ontvangst mochten nemen vanwege de Samen Sterk uitzendingen, dat hiervoor samen met 15 andere projecten geselecteerd was, boven tal van andere Overijsselse initiatieven.

Maar wat bleek ? Wij behoorden niet alleen tot de 16 beste Overijsselse projecten, Samen Sterk Luttenberg werd, via een live zoomverbinding, ook verkozen tot het aller allerbeste Overijsselse initiatief !! Wij waren echt flabbergasted en er haast een beetje ontdaan van.  Want ooh jee … de waardering die hier uit spreekt geeft een fantastisch goed gevoel én energie. Dus hup, op naar het volgende evenement waarvoor wij het geld goed kunnen gebruiken; van 12 t/m 16 augustus vind de 3de Top700 plaats en geloof ons … die word verrassend, veelzijdig én spraakmakend !! Noe à zin àn !

Written by: Redactie Top700

Rate it

Previous post

Nieuws

Terugblik op gewonnen prijs en vooruitblik op plannen 2022

Vandaag in de krant, een stukje over het gewonnen goudhaentje en onze plannen voor 2022! Zet het maar alvast in je agenda, want de Top 700 editie 3 gaat door ?? 12 t/m 16 augustus 2022. https://www.destentor.nl/salland/team-top700-verguld-met-geld-van-goudhaentje-2020-we-kunnen-nog-meer-mooie-dingen-doen-voor-de-luttenbergers~aa732c29/

today22 oktober 2021 33


0%